PISATI O SEBI IN PREŽIVETI.


“Ko sprejmeš dejstvo, da ima vsaka odločitev svoje posledice, je to najboljši način in prva jutranja misel; sprejeti ponujene priložnosti in biti zadovoljen s svojo izbiro.”


Nataša Castaldi je bila praktično novinka v industriji ličenja, kar ni enostavno, vendar pa se je vseeno leta 2010 odločila, da zapusti varno zavetje in postane umetnica ličenja ter uresniči svoje želje z delom, ki ga obožuje.
Njeni prvi spomini sežejo v otroštvo, ko je z navdušenjem opazovala svojo teto, ki se je rada močno naličila opazovala kako nanaša puder na obraz, močno rdečo šminko na usta in ogromne količine črne maskare na trepalnice. Vedno jo je fasciniral končni videz, kaj vse se da narediti z make upom.
Kmalu po srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, se je Nataša odločila, da bo svojo pot študija nadaljevala v tujini. Končala je visoko šolo za grafiko in dizajn v Švici. Med študijem v tujini je imela priložnost spoznati zanimive in kreativne ljudi, predvsem pa še vedno imela željo po tem, da se izpopolni v ustvarjanju z make upom.
Še danes je hvaležna svoji mlajši sestri, saj je nemalokrat »posodila« svoj obraz, da je lahko vadila in mešala odtenke barv na njeni koži.
Ker je Nataša večna idealistka in išče v stvareh določen pomen, je tako tudi našla pravi prostor, kjer se je začela učiti pravilnega ličenja in predvsem gledališke maske.

Dokončala je študij maske na zasebni šoli umetniškega ličenja Artstyle v Švici in nato v Nemčiji nadgradila svoje znanje v air brush tehniki za HD fotografijo in televizijo.
Potem pa samo še delati make up na čim več različnih obrazov, barve polti, oblike oči, poudarjanje obraza. Vsaka ženska ima »to«, le odkriti ga je treba.
V gledališču ustvarjanje gledališkega lika predstavlja maskerki dodaten izziv. Tukaj je pomembno imeti tudi občutek za oblikovanje frizure, s katero zajamemo celostno podobo na odru.
Nataša zelo rada dela poročni make up, za katerega je treba imeti poseben posluh in začutiti bodočo nevesto, saj je to njen najlepši dan v življenju.
Prav posebni občutki so »oddati« žensko, ki je pravkar pripravljena na usodni DA.

Vidnejši in veliki projekti ji dajejo veliko mero zadovoljstva, saj v tem vidi čisti užitek in potrdilo, da je bila odločitev, slediti svojim sanjam, pravilna.

Gledališko in filmsko masko dela pri;
Izvirnem slovenskem muzikalu Cvetje v jeseni (151 ponovitev od l. 2014)
Muzikalu Veronika Deseniška (uprizoritve stari grad Celje od l. 2015)
Izvirnem slovenskem muzikalu Vesna (od l. 2017)
ŠGL Ljubljana (različne predstave)
Muzikalu Alpska saga (z glasbo nekdaj zelo popularne slo skupine Agropop)
Avtorska predstava Priznam (osebne izpovedi 5-ih igralk v ringu)
Muzikalu Briljantina (premiera junij 2018)
Tim, prvi slovenski celovečerni muzikalni film (2018, producenta: Luka Markus Štajer, Tamara Dervišević)

Sodeluje tudi pri različnih oddajah na POP tv in Planet tv, kakor pri snemanju video spotov, fotošutingih, ter ostalih projektih, ki so vezani na make up.