O meni

Dobrodošli na moji osveženi spletni strani

Sem Nataša Castaldi, večletna izkušena oblikovalka in maskerka.

Po zaključenem izobraževanju srednje šole za oblikovanje sem se preselila v tujino, natančneje v Zuerich. Tam sem nadaljevala s študijem reklamne grafike in dizajna.

Prve izkušnje ob zaposlitvi sem pridobila kot oblikovalka, a je hkrati v meni vse bolj in bolj vztrajno klila po pravilnem in strokovnem ličenju. Do tega trenutka sem to počela zgolj za prijateljice in za svoj hobi.

Moja želja je bila naučiti se ličenja za vsak dan, posebne priložnosti in raznih tehnik (izpostavljanje in poudarjanje obraznih potez, kar je velikokrat mogoče le s pravilno tehniko in pravimi produkti).

Prav zato sem se odločila za nadaljnje izobraževanje , ker menim, da je za pridobivanje teh znanj pomembno slišati strokovno razlago in predvsem imeti možnost opravljanja praktičnega dela. Tako sem ob pridobivanju izkušenj kmalu zaključila še šolanje na priznani šoli Artstyle Makeup Schule Zuerich Po končanem šolanju sem pridobila znanje za perspektivo na modnih snemanjih, v glasbeni produkciji, fotografiji, reklamah, gledališču, operi, kozmetičnih podjetjih, delavnicah ličenja, posebnih učinkih (staranje, rane, preobrazbe, kamuflažni make-up …).

Vsekakor pa v tem poklicu ogromno pomeni veliko vaje in predvsem spoznavanje različnih oblik obraza ter nenazadnje tudi ten kože. Še vedno je veliko vprašanj, kako izbrati pravilno barvo pudra glede na barvo oz. podton kože, ki ga je nujno poznati.

Obraz je kot slikarsko platno, kjer rišem in poudarjam poteze, ki so na obrazu zanimive in ženstvene.

""Makeup is about balance. When the eye makes a statement, the lips should be quiet."

Ker pa je spekter maske širok in prav tako moje znanje, ličim tudi v drugem medijskem prostoru izven gledališča (za televizijo, film, poročna slavja, snemanja, oglaševanje, tisk idr.).


Vsako navedeno področje ima svoje specifike in zato zahteva primerno profesionalno znanje in prilagoditve.


Odrska maska namreč nikakor ni enaka maski televizije. Prav tako je treba nujno razlikovati poročni make-up od tistega za fotografijo.


V zadnjih 15-ih letih zaupanja in sodelovanja z vrhunskimi posamezniki ter ekipami sem tako postala ponosna soustvarjalka nešteto izjemnih projektov.

Lahko pa vam zaupam, da kakovosten make-up ni zgolj domena in „super-moč“ nas, večletnih vizažistk. Z nekaj dobrimi nasveti, pravimi usmeritvami, namigi in vajo vas naučim, kako boste tudi ve v vsak dan odkorakale lepe, sveže in sijoče.

Na podlagi izvrstnih sodelovanj in priporočil mi danes poleg individualnih naročnikov zaupajo tudi mnogi priznani ustvarjalci iz vse Slovenije – tako od agencij kot do umetniških hramov, gledališč, glasbenih ustanov, televizijskih produkcij in drugih.

Če želite, se skupaj z vami na to pot podam tudi zgolj individualno, z delavnico 1 na 1. Prisrčno vabljene, da se spoznamo!

N&R-33

15 let izkušenj

Menim, da sem v zadnjih 15 letih svojega dela imela veliko izjemnih priložnosti, da sem se lahko preizkusila na različnih področjih in tako pridobila zaupanje vase in svoje delo.

Vtisi mojih strank